Άμεση η κινητοποίηση του Δημάρχου Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια, της Περιφέρειας και του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση της τοξικής διαρροής στο Καμάρι Δερβενοχωρίων! Διαπιστώθηκαν ελλιπή μέτρα ασφαλείας, κίνδυνος για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων!

20.7.23 : Άμεσα ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και ζητήθηκε από το γραφείο του Δημάρχου να γίνει έλεγχος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια του Δήμου Τανάγρας.

20.7.23 : Η Περιφέρεια ανταποκρίνεται στο αίτημα του Δημάρχου Τανάγρας και ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

21.7.23 : Με την ένδειξη ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ το Υπουργείο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ αποφασίζει την λήψη άμεσων μέτρων για την αποφυγή περιβαλλοντικής καταστροφής και προστασίας των πολιτών από τα τοξικά απόβλητα που διέρρευσαν από τα εργοστάσια των εταιριών DENVER και ECORECOVERY στο Καμάρι Δερβενοχωρίων και στέλνει τους επιθεωρητές και ελεγκτές του ΣΥΓΑΠΕΖ για αυτοψία. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας είναι τα ακόλουθα:

24.7.23 : Το Υπουργείο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ανακοινώνει τα μέτρα που θα παρθούν για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής, των υδάτων που απειλούνται με μόλυνση και την υγεία των κατοίκων :

Έπρεπε να έρθει η πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου για να συνειδητοποιήσουμε πόσο «ανοχύρωτοι» είμαστε και πόσοι κίνδυνοι ελλοχεύουν δίπλα μας εν αγνοία μας! Δύο εταιρίες, προφανώς μία με καμιά δεκαριά ονόματα… DERNER, ECORECOVERY, INTERBETON, TITAN κλπ κλπ δραστηριοποιούνται στην γειτονιά μας, επεξεργάζονται επικίνδυνα χημικά, είναι κλειδαμπαρωμένοι για να μην ρωτήσει κανένας εκπρόσωπος του Τύπου τίποτα και έρχεται η ώρα που αποκαλύπτονται. Κινδυνεύουμε πλέον! Τεράστια οικολογική καταστροφή, μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, κίνδυνος για την υγεία όσων διαμένουν πλησίον. Οι Δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Ασπροπύργου πρέπει να κινητοποιηθούν μαζί με τον Δήμαρχο Τανάγρας για να εφαρμοστεί ο νόμος, να τιμωρηθούν οι εταιρίες που παρανομούν και να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή και υγεία, πρωτίστως. Το περιβάλλον καταστράφηκε!

Σχολιάστε