Σε ληστρικές τιμές η λαγάνα φέτος στους φούρνους!

Πουλάνε 4 και 5 ευρώ μια λαγάνα που τους κοστίζει 0,30 λεπτά!
Πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε γρήγορα στο σπίτι σας τραγανές λαγάνες με ελάχιστα χρήματα! Είναι ληστρική η τακτική των φούρνων να πουλάνε από 3, 4 και 5 ευρώ μια λαγάνα ελάχιστων γραμμαρίων που τους κοστίζει max 0,30 λεπτά του ευρώ και περιμένουν την Καθαρά Δευτέρα για να γεμίσουν τα ταμεία τους εκμεταλλευόμενοι το έθιμο…
Φτιάξτε τις δικές σας λαγάνες με 0,30 λεπτά την μία, πιο ωραίες και τραγανές από του φούρνου!

Η συνταγή για δύο λαγάνες :
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
10 γραμμάρια μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
12 γραμμάρια αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Υλικά για το άλειμμα της λαγάνας
2 κουταλιές της σούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
Σουσάμι
Εκτέλεση :
Βάζουμε το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε τα υλικά να ξεκουραστούν για περίπου είκοσι λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι. Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ για περίπου πέντε με επτά λεπτά ή ζυμώνουμε με το χέρι για δέκα λεπτά.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για περίπου μιάμιση ώρα.
Στην συνέχεια, βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και την κόβουμε σε δύο ίσα μέρη. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε μία λαδόκολλα. Ανοίγουμε με τον πλάστη και ελάχιστο αλεύρι τις λαγάνες. Βάζουμε τις λαγάνες σε δύο ταψιά, με την λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε νερό με ζάχαρη σε ένα μπολ για να φτιάξουμε το ζαχαρόνερο. Αλείφουμε τις λαγάνες με ζαχαρόνερο. Πασπαλίζουμε τις λαγάνες, με σουσάμι. Περιμένουμε είκοσι λεπτά για να φουσκώσουν οι λαγάνες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς Κελσίου, βάζοντάς τον στον αέρα ή 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Μόλις περάσουν 20 λεπτά, πιέζουμε με τα δάχτυλα να πάρουν σχήμα λαγάνας.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τις λαγάνες μας και τις ψήνουμε για περίπου 10 με 15 λεπτά.
Καλή όρεξη και καλά Κούλουμα!

