Extraco SA : «εκρηκτική» εταιρία -πρότυπο που εδρεύει στον Δήμο Τανάγρας και κυριαρχεί στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο!

Η Εταιρεία

Η Extraco SA είναι μια σύγχρονη και πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1984. Η πολύχρονη εμπειρία της στον τομέα εμπορίας και παραγωγής εμπορικών εκρηκτικών υλών έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη εξελιγμένων προϊόντων που χρησιμοποιούνται κυρίως σε λατομεία, μεταλλεία και στην κατασκευή δημοσίων έργων (σήραγγες, δρόμοι, κλπ). Εξωστρεφής και δραστήρια, η Extraco SA αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα, ενώ κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η επιτυχία της βασίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει αναπτύξει:

 • Άριστη υποδομή σε ανθρώπινο δυναμικό
 • Σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών
 • Άριστο δίκτυο διανομής
 • Πλήρως εξοπλισμένο τμήμα ποιοτικού ελέγχου επανδρωμένο με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό
 • Πρωτοπορία στην ανάπτυξη και χρήση νέων τεχνολογιών
 • Διεθνείς συνεργασίες

Βασικός στόχος για την Extraco SA αποτελεί η συνεχής εξέλιξη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του πελάτη, παρέχοντας

 • Ασφάλεια
 • Αποτελεσματικότητα
 • Οικονομία στη χρήση των εκρηκτικών

Η Extraco SA διαθέτει:

 • μονάδα παραγωγής Πετραμμωνίτη (ANFO) συνεχούς λειτουργίας ακολουθώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις παραγωγικής δυναμικότητας
 • την μοναδική στην Ελλάδα μονάδα παραγωγής Πετραμμωνίτη (ANFO) ασυνεχούς λειτουργίας, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα του τελικού προϊόντος
 • την πλέον σύγχρονη μονάδα παραγωγής Αμμωνίτη.
 • πρωτοποριακή και σύγχρονη μονάδα παραγωγής εκρηκτικών γαλακτωμάτων με την εμπορική ονομασία EMEX.
 • Υπερσύγχρονη, υψηλής τεχνολογίας μονάδα ‘εν θερμώ παραγωγής-εν ψυχρώ σταθεροποίησης’ εκρηκτικών γαλακτωμάτων (EMEX), που αποτελούν την αφελέστερη και πιο σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο των εκρηκτικών υλών
 • νέα προηγμένη εγκατάσταση για την συναρμολόγηση μη ηλεκτρικών πυροκροτητών (NONEL)
 • πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου για τον ποιοτικό έλεγχο εισαγόμενων και παραγόμενων προϊόντων καθώς και πρώτων υλών.
 • άρτια οργανωμένο πεδίο δοκιμών
 • αποθηκευτικούς χώρους, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς για αρκετό χρονικό διάστημα, συνολικής χωρητικότητας
    400.000 κιλών εκρηκτικής ύλης,
    1 εκατομμυρίου μέτρων ακαριαίας θρυαλλίδας και
    3 εκατομμυρίων τεμαχίων πυροκροτητών
 • ιδιόκτητο στόλο φορτηγών αυτοκινήτων, όλων πιστοποιημένων για τη μεταφορά εκρηκτικών προϊόντων σύμφωνα με την οδηγία ADR.·

Έτσι κάθε πελάτης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ότι θα παραλαμβάνει τα εκρηκτικά που επιθυμεί στην ώρα που έχει προγραμματίσει και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσει τις εργασίες εξόρυξης λόγω έλλειψης εκρηκτικών.

Η Extraco SA λειτουργεί με βάση το τρίπτυχο που την χαρακτηρίζει

«Γνώση- Εμπειρία-Καινοτομία».

Εξασφαλίζει την καθιέρωση της στην συνείδηση του καταναλωτή με βάση το όραμα της που συνοψίζεται ως εξής:

«Πρώτοι στην σκέψη – Πρώτοι στην επιλογή»

Δυναμικότητα και αξιοπιστία

Η Extraco SA διαθέτει ένα μοναδικό συγκρότημα σύγχρονων και ασφαλών αποθηκών, κατασκευασμένο σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και οδηγίες.

Τα ιδιόκτητα αυτοκίνητα της εταιρείας είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με την οδηγία ADR, για τη μεταφορά εκρηκτικών προϊόντων.

Με συνολική αποθηκευτική ικανότητα

 • 400 τόνων εκρηκτικής ύλης,
 • 1 εκατομμυρίου μέτρων ακαριαίας θρυαλλίδας και
 • 3 εκατομμυρίων τεμαχίων πυροκροτητών,

η Extraco SA παρέχει στον πελάτη εγγύηση για άμεση και έγκαιρη παράδοση των εμπορευμάτων.

Καινοτόμες Λύσεις

Η εταιρεία πορεύεται βάσει του μακροπρόθεσμου προγραμματισμού της όσον αφορά την επέκταση των δραστηριοτήτων της καθώς και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της για παραγωγή και αποθήκευση εκρηκτικών προϊόντων πάντα πληρώντας τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.
Η Extraco SA παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις στην εφαρμογή νέων μεθόδων και τεχνολογιών στις ανατινάξεις και στη χρήση των εκρηκτικών υλών.
Πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η εξασφάλιση σταθερής ποιότητας, ασφάλειας στη χρήση και αποτελεσματικότητας τόσο για τα παραγόμενα και εισαγόμενα προϊόντα, όσο και για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται.

Πρότυπες Εγκαταστάσεις

Η Extraco SA στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της έχει αναπτύξει τη δική της τεχνολογία για την παραγωγή του Πετραμμωνίτη(ΑΝ-FO), του Αμμωνίτη και των Εκρηκτικών Γαλακτωμάτων (EM-EX) καθώς και προηγμένη εγκατάσταση για την συναρμολόγηση μη ηλεκτρικών πυροκροτητών (NONEL). Η σύγχρονη και πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία, διασφαλίζει σταθερή ποιότητα στο προϊόν και μέγιστη ασφάλεια κατά τη διάρκεια της παραγωγής.
Ο συνεχής έλεγχος και επιβεβαίωση της ποιότητας των προϊόντων, συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της εταιρείας και την ικανοποίηση του πελάτη.
Για το σκοπό αυτό η Extraco SA διαθέτει νέα εγκατάσταση σύγχρονου πεδίου δοκιμών καθώς και πλήρες σύστημα ποιοτικού ελέγχου με άρτια οργανωμένο εργαστήριο.


Η ύπαρξη ολοκληρωμένου δικτύου πυρόσβεσης στις εγκαταστάσεις της, όπως και πυροσβεστικών οχημάτων, η διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση και οι αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας της επιχείρησης, συμβάλλουν σημαντικά στην ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Τα ιδιόκτητα αυτοκίνητα της εταιρείας είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με την οδηγία ADR, για τη μεταφορά εκρηκτικών προϊόντων.

Η Extraco SA διαθέτει ένα μοναδικό συγκρότημα σύγχρονων και ασφαλών αποθηκών, κατασκευασμένο σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και οδηγίες. Με συνολική αποθηκευτική ικανότητα 400 τόνων εκρηκτικής ύλης, 1 εκατομμυρίου μέτρων ακαριαίας θρυαλλίδας και 3 εκατομμυρίων τεμαχίων πυροκροτητών, η Extraco SA παρέχει στον πελάτη εγγύηση για άμεση και έγκαιρη παράδοση των εμπορευμάτων.

Διεθνής Παρουσία

Εξωστρεφής και δραστήρια, η Extraco SA αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα, ενώ κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Συμμετέχει επίσης σε διοργανώσεις, ημερίδες και συνέδρια διεθνών ενώσεων και οργανισμών.
Η συμμόρφωση με τις διεθνείς οδηγίες και κανονισμούς για την παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και χρήση των εκρηκτικών, συμβάλλουν στη συνεχή ανάπτυξη και καθιέρωση της εταιρείας στο σύγχρονο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s