Παναγιώτης Κοβάνης : «…μου άφησε πικρία το κάψιμο των μηχανημάτων του «Κάδμου» στα Δερβενοχώρια…»

Συνέντευξη στην Βασιλική Δάρρα

Με αφορμή τον εμπρησμό τριών μηχανημάτων της κατασκευαστικής εταιρίας «Κάδμος Α.Ε.Τ.Ε» που έχει αναλάβει την διάνοιξη των δρόμων και την θεμελίωση των ανεμογεννητριών που θα εγκατασταθούν στο Ρόκανι Σκούρτων για λογαριασμό της, – ισπανικών συμφερόντων – εταιρίας «Θάλεια«, τα ξημερώματα της 11ης Απριλίου 2022, η εφημερίδα μας συνάντησε την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, τον κ. Παναγιώτη Κοβάνη, ιδιοκτήτη της εταιρίας και μίλησε μαζί του για την εξέλιξη του θέματος, το μέγεθος της ζημιάς, την αντίδραση των κατοίκων των Δερβενοχωρίων για την εγκατάσταση άλλων ανεμογεννητριών, την εταιρία του και την φιλοσοφία της.

Το κάψιμο των μηχανημάτων

«Τα ξημερώματα της 11ης Απριλίου, άγνωστοι, έκαψαν 3 μηχανήματα της εταιρίας μου, το ένα ολοσχερώς και τα άλλα 2 κατά το ήμισυ. Η ζημιά ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ! Από αυτά, η ασφάλεια δεν θα επιστρέψει ούτε το 20%! Θα απαιτηθούν όμως από τους εμπρηστές, όταν και αν συλληφθούν! Την διαλεύκανση της υπόθεσης έχει αναλάβει η ασφάλεια Αθηνών και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία! Η καταστροφή των μηχανημάτων έφερε πίσω την δουλειά και η εταιρία αναγκάστηκε να νοικιάσει μηχανήματα για να προχωρήσει το έργο, διότι υπάρχει η δέσμευση της εγγυητικής ρήτρας με την εταιρία ¨Θάλεια, ενώ ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα της Πυροσβεστικής», μας δήλωσε ο κ. Κοβάνης. «…όλο αυτό μου άφησε μεγάλη πικρία, έδωσα δουλειά σε ντόπιους».

Τα καμένα μηχανήματα…

Εκτόξευση του προϋπολογισμού κατά 60%

«Η ροή του έργου εξακολουθεί και οι εργασίες προχωράνε κανονικά, αλλά ο προϋπολογισμός εκτοξεύτηκε κατά 60% του αρχικού κι αυτό επιβαρύνει την εταιρία μου. Ήταν μια άδικη πράξη, διότι δεν κάνει η εταιρία μου την εγκατάσταση. Εμείς απλά εκτελούμε το έργο. Είμαι υπέρ της διαμαρτυρίας και της άρνησης μερίδας των κατοίκων να μπουν άλλες ανεμογεννήτριες στα Δερβενοχώρια. Αλλά να διαμαρτυρηθούν στην εταιρία που πήρε άδεια να τις εγκαταστήσει και θα τις εκμεταλλεύεται και στον Υπουργό που έδωσε τις άδειες! Όχι σε μένα! Όταν μου ζητήθηκε να δώσω μια μέρα για να κατατεθούν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, εγώ έδωσα τρεις!» καταθέτει με μεγάλη πικρία ο κ. Κοβάνης.

Η εταιρία «Κάδμος Α.Ε.Τ.Ε» και η φιλοσοφία της

Η εταιρία «Κάδμος» ιδρύθηκε το 1979 και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα της την Θήβα. Η οικογένεια Κοβάνη είναι Βοιωτοί, αυτοδημιούργητοι και έχουν χτίσει μια κατασκευαστική εταιρία αξιόπιστη και υπολογίσιμη στο χώρο που δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Π. Κοβάνης, ο «Κάδμος» στάθηκε όρθιος την περίοδο της κρίσης, δεν απέλυσε προσωπικό και δεν έχει υποχρεώσεις. Έχει 62 συνεργάτες, όλους καλοπληρωμένους, αφού η φιλοσοφία της εταιρίας είναι ότι οι καλοπληρωμένοι συνεργάτες κάνουν την δουλειά τους καλύτερα, «πονάνε» την εταιρία και ενδιαφέρονται για την προκοπή της. «…όταν κάηκαν τα μηχανήματα, έκλαιγε το προσωπικό» μας είπε συγκινημένος, αλλά και περήφανος ο κ. Κοβάνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s