Ανοιχτοί οι δρόμοι από και προς τα Δερβενοχώρια. Η κακοκαιρία «Βαρβάρα» έβαλε σε δοκιμασία τον Δήμο Τανάγρας

Με συνέπεια λειτούργησε ο μηχανισμός του Δήμου Τανάγρας για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία «Βαρβάρα» που σφυροκοπά ανελέητα και νυχθημερόν τα Δερβενοχώρια την τελευταία εβδομάδα. Το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το 1 μέτρο και στις αυλές των σπιτιών μπορεί και περισσότερο. Πολλά μηχανήματα και αλατιέρες ρίχτηκαν στην μάχη για να παραμείνουν οι κεντρικοί δρόμοι καθαροί. Επαγγελματίες του χιονιού, αλλά και όποιος είχε ένα τρακτέρ με το κατάλληλο εξάρτημα επιστρατεύτηκε από τους δημοτικούς άρχοντες. Ο στόχος επετεύχθη με την συνδρομή της Τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν», η οποία επιθυμούσε την μεταφορά των εργατών της στο εργοστάσιο για τις βάρδιες.

Οι επαγγελματίες της περιοχής μας είπαν ότι οι δρόμοι ήταν ικανοποιητικά ανοιχτοί, παρά το γεγονός ότι χιόνιζε συνεχώς και οι δρόμοι έκλειναν αμέσως.

Το τοπίο μοιάζει ειδυλλιακό, αν το παρατηρείς από φωτογραφίες και εκ του μακρόθεν, αλλά η πραγματικότητα για τους μόνιμους κατοίκους των Δερβενοχωρίων είναι κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή!

Οι φωτογραφίες είναι του Στέλιου Κόλλια που έχει την απίστευτη ταβέρνα στην είσοδο της Πύλης!

Οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί. Οι δρόμοι και οι αυλές φίλων, συγγενών, ευνοούμενων κάποιων γίνεται προσπάθεια και ανοίγουν. Οι αυλές ασθενών, ανθρώπων σε ανάγκη και όσων δεν γλείφουν παραμένουν κλειστές. Θα ακολουθήσει ρεπορτάζ με λεπτομέρειες τις επόμενες ώρες. Δήμαρχε, μπράβο για όσα κάνετε! Αλλά μήπως να γίνεται καλύτερη αξιολόγηση και ιεράρχηση των περιπτώσεων;

Β.Γ.Δ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s