Η κατάρ-α του Κατάρ!

«Βούτηξαν το δάχτυλο στο μέλι» οικογενειακώς οι Καϊλήδες και ήρθε η ώρα της κρίσης

Πρωτοχορεύτρια η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή στον «χορό» εκατομμυρίων πετροδολαρίων από το Κατάρ. 30 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να έχει σε έναν λογαριασμό της εκτός Ελλάδας!!!

Δεν της έφταναν 30 χιλιάδες ευρώ τον μήνα! Προκαλεί τον Ελληνικό λαό που την ψήφισε!

Σε φυλακή του Βελγίου θα μείνει για άλλον έναν μήνα η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, αφού τα νομικίστικα παιχνίδια των δικηγόρων της δεν έπεισαν τον Βέλγο εισαγγελέα. Όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής για την υπόθεση Qatargate ή αλλιώς σκάνδαλο Κατάρ στο οποίο εμπλέκεται η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής αποτελούν την «κορυφή του παγόβουνου» και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα.

Η Εύα Καϊλή γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου 1978. Διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής από το 2014. Τον Ιανουάριο του 2022 εκλέχθηκε ως μια από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις 13 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς καθαιρέθηκε από τα καθήκοντα της, ενώ στις 15 Δεκεμβρίου ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της. Είχε προηγηθεί η διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και από την Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με την οποία συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

O κλοιός γύρω από την Εύα Καϊλή και το στενό οικογενειακό περιβάλλον της στένεψε ασφυκτικά, μετά τις αποκαλύψεις για συμμετοχή της στο «QatarGate».

Οι εξελίξεις υπήρξαν καταιγιστικές καθώς την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, έγινε γνωστό ότι η 44χρονη Ελληνίδα ευρωβουλευτής και ο 33χρονος σύζυγός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου από τις Βελγικές Αρχές, με τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν να είναι βαρύτατες: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στο σκάνδαλο φέρεται να εμπλέκονται ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι του Κατάρ, το λεγόμενο σκάνδαλο Qatargate!

Την ίδια ώρα προκαλεί εντύπωση η εντυπωσιακή αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων της Εύας Καϊλή, που καταγράφουν τα Πόθεν Έσχες 2018 – 2020. kaili_2018.pdf .

Την Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, δόθηκε η εντολή να δεσμευτεί η περιουσία της. Η εντολή αυτή αφορά και τον σύζυγό της, τους γονείς και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (αδέλφια) ενώ αναφέρεται σε ακίνητα, λογαριασμούς, πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες και συμμετοχές σε αυτές και λοιπά.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά στον πατέρα της, Αλέξανδρου Καϊλή, του οποίου το Πόθεν Έσχες ερευνάται εξονυχιστικά μετά από εντολή του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Καϊλής

Ο πατέρας της Ε. Καϊλή είναι δημόσιος λειτουργός (δεν υπήρχε δημόσιο πόστο που να μην το είχε καταλάβει η αξιότιμη οικογένεια) και υποχρεούται εκ του νόμου σε υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες, η οποία μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο της Αρχής.

Πρόκειται για ένα ευρύτερα γνωστό πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη το οποίο πρωτοστάτησε τον καιρό που η Ε. Καϊλή ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα με έντονη δραστηριότητα στήριξής της.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της Ευρωβουλευτού, ο Αλ. Καϊλής έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος. Επίσης είναι αναπληρωτής προϊστάμενος (!) της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε η βελγική ιστοσελίδα ενημέρωσης L’Echo, ο πατέρας της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού, όταν έγινε γνωστό το σκάνδαλο, πιάστηκε να μεταφέρει μια τσάντα γεμάτη χρήματα και έτοιμος να αποχωρήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ φέρεται να του έχει απαγορευτεί η έξοδος από το Βέλγιο και για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα που ο Ελληνικός λαός υποφέρει και τα βγάζει πέρα με δυσκολίες και θυσίες, η οικογένεια Καϊλή έπαιζε με εκατομμύρια και τα διακινούσε μέσα σε βαλίτσες και σακούλες σκουπιδιών. Ο… δημόσιος λειτουργός πατέρας έκανε τον ταχυδρόμο στο Βέλγιο!!! Γιατί δεν ήταν στο πόστο του ως δημόσιος υπάλληλος που είναι; Τον πληρώνει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του για να κάνει μεταφορές μαύρου χρήματος στο Βέλγιο; Ντροπή και αίσχος γι’ αυτόν που το έκανε (πατέρας – πρότυπο ηθικής και εντιμότητας να σου πετύχει) και στο ελληνικό κράτος που δείχνει ελαστικότητα στους δημόσιους κοπρίτες που συντηρούμε και πληρώνουμε εμείς!

Μανταλένα Καϊλή – η αδερφούλα

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών μπαίνει η ΜΚΟ που ίδρυσε η αδερφή της Εύας, Μανταλένα Καϊλή, με την ευρωβουλευτή να είναι μέλος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, οι ελληνικές αρχές αναμένεται να ελέγξουν τη χρηματοδότηση και τις ροές χρήματος της ΜΚΟ που ίδρυσε η αδερφή της Εύας Καϊλή το 2017.

Η εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δηλώνει έδρα το Κολωνάκι και συγκεκριμένα το ίδιο κτίριο, όπου στεγάζεται η εταιρεία real estate που ίδρυσε η Ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της.

Η Μανταλένα Καϊλή ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Νομικό Παρατηρητήριο για τις Νέες τεχνολογίες, ELONTech. Στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ βρίσκεται σε περίοπτη θέση η Ευα Καϊλή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η δεύτερη εταίρος της εν λόγω ΜΚΟ είναι συνεργάτιδα της Εύας Καϊλή, η οποία είναι και διαχειρίστρια της εταιρείας real estate που έχουν ιδρύσει η Εύα Καϊλή και ο Φραντζέσκο Τζόρτζι.

Στον μεγεθυντικό φακό μπαίνουν και τα ακίνητα της Εύας Καϊλή, όπως το διαμέρισμα 170 τετραγωνικών μέτρων που αποκτήθηκε το 2019 έναντι 260.000 ευρώ, αλλά και ένα σπίτι στην Άνοιξη, το οποίο αγοράστηκε το 2009 έναντι  290.000 ευρώ.

Έρευνα για σύγκρουση συμφερόντων για τη ΜΚΟ

Μανταλένα και Εύα Καϊλή είναι αχώριστες. Βρίσκονται μαζί στις εκδηλώσεις της ΜΚΟ που πραγματοποιούνται ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι αν η Εύα Καϊλή και κατ’ επέκταση η ΜΚΟ ήταν το «όχημα» για την προσέλκυση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που επιδοτούνται κατά 100%, φτάνοντας ακόμη και τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Εσείς αγοράστε ψώνια για τα Χριστούγεννα από το «Καλάθι του νοικοκυριού»!

Η Εύα Καϊλή παρουσιάστηκε στο δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου και παρέθεσε τη δική της θέση για τις κατηγορίες που τη βαραίνουν. Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ήταν καταπέλτης. Η Καϊλή θα μείνει στην φυλακή για άλλον έναν μήνα. Οι δικηγόροι της επέλεξαν στρατηγικά να μην ασκήσουν ακόμα έφεση. Με βάση τη νομοθεσία του Βελγίου, η Καϊλή διατηρεί το δικαίωμα να ασκεί εφέσεις για τρεις μήνες. Δεν έγινε γνωστό αν η Καϊλή μίλησε για τα τεράστιας αξίας κοσμήματα, ρολόγια και πολύτιμους λίθους που βρέθηκαν στο σπίτι της και αν δικαιολόγησε την προέλευσή τους.

Θα συνεχίσει να πληρώνεται η Καϊλή!!!

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η Καϊλή δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα καθώς τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν τελεστεί στο Βέλγιο. Επίσης, θα συνεχίσει να πληρώνεται ως ευρωβουλευτής ακόμα κι αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση εις βάρος της, καθώς δεν υπάρχει σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που να ρυθμίζει διακοπή μισθοδοσίας ή αφαίρεση της έδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η κ. Καϊλή δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα της, κάτι για το οποίο ασκούνται ήδη πιέσεις τόσο από την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος είναι προφανής. Όσο η κ. Καϊλή κατέχει το αξίωμα της ευρωβουλευτή, υπόκειται σε ένα διαφορετικό νομικό πλαίσιο από αυτό που θα εφαρμοζόταν σε έναν απλό πολίτη.

Σχετικά με την περίπτωση προφυλάκισης, οι δικαστικές πηγές αναφέρουν πως το πλαίσιο είναι τελείως διαφορετικό στις Βρυξέλλες, αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε σχέση με την Ελλάδα. Οι δικαστικές Αρχές εκεί προφυλακίζουν πολύ δύσκολα, κι αν το κάνουν αυτό είναι για μικρό διάστημα. Συνεπώς, η παράταση της προφυλάκισης της Καϊλή φανερώνει ότι τα στοιχεία εναντίον της είναι αδιάσειστα και σύμφωνα με τα ειρωνικώς λεγόμενα του Βέλγου εισαγγελέα, η φυλακή θα την προστατεύσει από μια πιθανή… απαγωγή από Καταριανούς! Το επιχείρημα των δικηγόρων της ότι είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού δεν ελήφθη υπ’ όψιν και το αίτημα να πάει σπίτι της με «βραχιολάκι» απορρίφθηκε.

Μάλιστα, οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι σχολιάζουν πως η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί καν αν δεν είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με σακούλες γεμάτες χρήματα στο σπίτι της. Οι Αρχές «πάτησαν» πάνω σε αυτό έτσι ώστε να μην μπορεί να καλυφθεί η 44χρονη πολιτικός από την ασυλία της, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της, στην κατοχή του συντρόφου και του πατέρα της, αλλά και για τον εξωχώριο* λογαριασμό που σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπόλοιπο 30 εκατ. ευρώ.

  • Ο όρος offshore προέρχεται από την αγγλική γλώσσα και σημαίνει «εξωχώριος», «υπεράκτιος», «μακριά από την ακτή «. Στα οικονομικά ο όρος λαμβάνει μια πολύ εξειδικευμένη έννοια και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα οικονομικά εκείνα κέντρα τα οποία βρίσκονται εκτός της επικράτειας ενός κράτους και τα οποία χρησιμοποιούνται ή μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους του κράτους αυτού για σκοπούς φοροαποφυγής ή και φοροδιαφυγής.

Ποιος είναι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Ο 33χρονος σύντροφος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος είναι Ιταλός, είναι ειδικός σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικών υποθέσεων. Έχει εργαστεί ως βοηθός σε γραφείο Ιταλού Ευρωβουλευτή, στην ίδια ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

«Τις ΜΚΟ; Τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα» φέρεται να έχει πει ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ταμίας της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος ήταν ο πλέον έμπιστος συνεργάτης του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι, του φερόμενου ως «εγκεφάλου του Κατάρ – gate. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντζέρι ήταν ο ιδρυτής της ΜΚΟ «Fight Impunity» ενώ ο Τζιόρτζι ήταν στέλεχος σε αυτή. Από αυτούς «διδάχτηκε» και η Καϊλή να φτιάχνει ΜΚΟ για να ροκανίζει τα κατά 100% επιδοτούμενα Ευρωπαϊκά κονδύλια μαζί με την αδερφή της! Επιδοτήσεις που έφταναν τα 15 εκατομμύρια ευρώ!

H ιταλική εφημερίδα La Reppublica επικαλείται τις τέσσερις σελίδες του κατηγορητηρίου κατά των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση και αναφέρει ότι η «ομάδα» ενεργούσε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021 με τις βασικές της επαφές να είναι με το Κατάρ.

Ο Τζιόρτζι, σαν γνήσιος gentleman πήρε πάνω του όλες τις κατηγορίες και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η Καϊλή, αλλά οι Βελγικές Αρχές δεν τρώνε κουτόχορτο. Η αθωότητα της Καϊλή έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση και ο σύντροφος – συνεταιράκι της δεν μπορεί να την σώσει ό, τι και να ισχυριστεί.

Δεσμεύθηκε με απόφαση της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η δέσμευση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η ευρωβουλευτής και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Η Καϊλή έχει αγοράσει το 2019 στο Ψυχικό ένα διαμέρισμα 170 τ.μ., κατασκευής 2017. Για την αγορά έχει δηλώσει ότι κατέβαλε συνολικά 270.000 ευρώ (αντικειμενική αξία συμβολαίου απόκτησης 670 χιλ ευρώ) -το βρήκε σε ευκαιρία- και ένα σπίτι στην Άνοιξη, το οποίο αγοράστηκε το 2009 έναντι  290.000 ευρώ. Η Καϊλή διαθέτει λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες του εξωτερικού και Θεός οίδε τι πρόκειται να αποκαλυφθεί στην συνέχεια!

Παιχνίδια της Καϊλή προ Κατάρ-gate…

Το 2017 απευθυνόμενη στον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, έκανε μια δήλωση στην οποία ισχυριζόταν ότι «οι κομμουνιστές είχαν δολοφονήσει τον παππού της και έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς της, αφού το καταλήστεψαν«. Αφορμή για την δήλωση αποτέλεσε η άρνηση του Κοντονή να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας της ΕΕ με τίτλο «Κληρονομιά των Εγκλημάτων των Κομμουνιστικών Καθεστώτων, στην Ευρώπη του 21ου Αιώνα» στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού». 

Η αναφορά στο παρελθόν της οικογένειάς της αποδείχθηκε ψευδής.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s