Αυτός ο άθλιος ραγιάς, ο Νεοέλληνας

Γράφει η Βασιλική Γ. Δάρρα, Φιλόλογος – Γλωσσολόγος, εκπαιδευτικός, εκδότρια, συγγραφέας

Ουδεμία σχέση έχουν οι Νεοέλληνες με τους αρχαίους Έλληνες και κανένα δικαίωμα να υπερηφανεύονται για την… καταγωγή τους

Λαός υποταγμένων σκλάβων οι σύγχρονοι Έλληνες

Οι σημερινοί Έλληνες είναι ένας λαός ραγιάδων, που τα 400 και πλέον χρόνια σκλαβιάς και υποταγής στους Τούρκους πέρασαν στα γονίδιά τους την δουλοπρέπεια, την υποταγή, το γλείψιμο στα αφεντικά, την υποκρισία, την λαμογιά και την κουτοπονηριά της επιβίωσης πατώντας πάνω σε πτώματα. Οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμιά σχέση με τους αρχαίους Έλληνες, ναι, αυτούς που γέννησαν τον Όμηρο, τον Θουκυδίδη, τον Περικλή, τον Φειδία, τον Αισχύλο και εκατοντάδες άλλους για τους οποίους κομπάζουμε επιδεικτικά, αλλά χωρίς πραγματικό λόγο.

Αποποίηση και… καθάρισες!

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στο Ειρηνοδικείο της Θήβας για μια αναγκαστική αποποίηση κληρονομιάς στην οποία με έμπλεξε κάποιος μακρινός συγγενής που έχει κλέψει κάτι εκατομμύρια ευρώ από το κράτος με πλαστά αγροτικά τιμολόγια κομμένα στο όνομα των γονιών του, οι οποίοι απεβίωσαν. Νεοέλληνας με τα όλα του! Έκλεψε εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό κράτος, άρα από όλους μας που φορολογούμαστε και προσπαθούμε να επιβιώσουμε με το μεροκάματο και το μηνιάτικο και για να μην αναγκαστεί να τα επιστρέψει βρήκε την λύση. Αποποίηση κληρονομιάς και τα εκατομμύρια… στο παντελόνι!

Το «Βασίλειο» της γραφειοκρατίας

Για να μην βρεθώ να χρωστάω εγώ τα κλεμμένα εκατομμύρια έπρεπε να χάσω το πρωινό μου και να πάω στο Ειρηνοδικείο! Σε μια εποχή που όλες οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν περάσει στην ψηφιακή εποχή και οι περισσότερες συναλλαγές με το δημόσιο γίνονται ηλεκτρονικά από την άνεση του σπιτιού μας, στο Ειρηνοδικείο της Θήβας όλα γίνονται με τον παλιό «καλό» τρόπο. Βασίλειο της γραφειοκρατίας! Ατέλειωτες ουρές, αναμονή για γερά νεύρα και μόνο μία υπάλληλος, εύθικτη και ευαίσθητη, που με το δικό της αργό ρυθμό εργασίας διεκδικεί άνετα τον τίτλο της «Βασίλισσας του Ειρηνοδικείου» της Θήβας. Η υπηρεσία ανοίγει στις 9.30 για το κοινό, το οποίο αρχίζει να στήνεται από τις 8.30 για να τελειώσει κάπου στις 11.30 – 12 για μια απλή διαδικασία και την επικύρωση ενός εγγράφου.

Η Οδύσσεια μιας 10λεπτης αποποίησης

Έφτασα στα δικαστήρια της Θήβας στις 9.20΄ και βρήκα 6 άτομα να προηγούνται! Περίμενα. Στις 10.30 είχαν ολοκληρώσει με τα έγγραφά τους μόλις δυο τρία άτομα, τα οποία συνέχιζαν να πηγαινοέρχονται στο γκισέ της μοναδικής υπαλλήλου αφού τα έστελναν σε κάποιον όροφο να πάρουν χαρτόσημα και μετά σε άλλον όροφο να βγάλουν φωτοτυπίες και πάει λέγοντας. Οι άνθρωποι που περίμεναν εκεί δεν ήταν όλοι αργόσχολοι όπως πιθανότατα πιστεύουν στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Ήταν εργαζόμενοι που έχαναν την δουλειά τους, το μεροκάματό τους και τον πολύτιμο χρόνο τους. Κι όμως! Περίμεναν αγόγγυστα και δεν διαμαρτυρόταν κανένας! Το γονίδιο του ραγιά σε όλο του το μεγαλείο. Στις 10.30 και ενώ στο γκισέ ήταν τρία νεαρά άτομα, αδέρφια, που η υπόθεσή τους τράβαγε σε μάκρος, διαμαρτυρήθηκα. Ήπια. Ρώτησα την υπάλληλο γιατί αργεί τόσο πολύ και εκείνη με κοίταξε απαξιωτικά. Της πρότεινα να κάνει λίγο πιο γρήγορα και να μην εργάζεται «τα-ζώα-μου-αργά». Η υπάλληλος εξαγριώθηκε. Άρχισε να φωνάζει ότι την έβρισα (!) και ξύπνησαν ξαφνικά και κάποιες άλλες που κάθονταν στα γραφεία πίσω της χωρίς αντικείμενο εργασίας και έσπευσαν προς υπεράσπισή της. Βγήκε από το γραφείο της και η κα Ειρηνοδίκης και απαίτησε να μάθει τον λόγο της αναστάτωσης. Η ευαίσθητη υπάλληλος με την εκπληκτική γνώση της ελληνικής γλώσσας διατεινόταν ότι την έβρισα. Όταν σταμάτησε να κάνει σαν υστερική, εξήγησα στην ειρηνοδίκη τι συνέβη και κατάλαβε. Ζήτησε από την υπάλληλο να με εξυπηρετήσει άμεσα. Εκείνη παρίστανε ότι ήταν πολύ αναστατωμένη και προσπαθούσε προκλητικά και εκδικητικά να με καθυστερήσει κι άλλο με αστείες δικαιολογίες. Τα τρία αδέρφια που είχαν πηγαινοέρχονταν για χαρτόσημα και φωτοτυπίες επανήλθαν για πολλοστή φορά στο γκισέ και παρηγορούσαν χαμηλόφωνα και δουλικά την υπάλληλο λέγοντας ότι είναι με το μέρος της και πόσο καλή είναι και να μην δίνει σημασία στην κακία του κόσμου και πόσο την υποστηρίζουν!!! Νεοέλληνες με τα όλα τους. Η υπάλληλος; Νεοελληνίδα με τα όλα της! Θεός είδε με ποιο τρόπο έχει βολευτεί στο δημόσιο – χωρίς να το αξίζει όπως αποδείχθηκε – και νομίζει ότι έχει αναχθεί σε ένα άλλο επίπεδο ανθρώπου που δεν του αρμόζει να συγχρωτίζεται με τον απλό λαό!

Χαρακτηριστικά δείγματα Νεοελλήνων

Αυτά είναι μερικά δείγματα Νεοελλήνων. Οι κλέφτες δημοσίου χρήματος που τα τσεπώνουν ατιμώρητα βρίσκοντας «παραθυράκια» στους νόμους, ανίκανοι και τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι που φίλησαν «κατουρημένες ποδιές» για μια θεσούλα στον ξοφλημένο κρατικό μηχανισμό και αδιαφορούν για τον χρόνο και το μεροκάματο του απλού φορολογούμενου, γλείφτες πολίτες που κυκλοφορούν με την γλώσσα έξω και νομίζουν ότι θα εξυπηρετηθούν πρώτοι και καλύτερα αν καλοπιάσουν τον υπαλληλίσκο, τον γραμματέα, τον προϊστάμενο… Δουλικά που στο αίμα τους κυλάει το γονίδιο του ραγιά, του σκλάβου που δεν διαμαρτύρεται, αλλά καλοπιάνει με κολακείες και τερτίπια όποιον έχει ακόμα και μια στάλα εξουσίας για να νιώσει «κάποιος». Αυτός είναι ο Νεοέλληνας. Ο χαρακτήρας του είναι αλλοπρόσαλλος. Υποταγμένος σκλάβος με τα όλα του. Αδιάφορος για τα κοινά -εκτός κι αν έχει βάλει στόχο να πλουτίσει-, κοιλιόδουλος, απατεώνας, προδότης, σκυφτός μπροστά στην εξουσία. Απόγονος του υποταγμένου ανήμπορου, ραγιά Έλληνα της τουρκοκρατίας, απόγονος του ασυνείδητου κοτζαμπάση που ξεχνούσε ελευθερία, πατρίδα, ιδανικά και προγόνους για να υπηρετήσει δουλικά τον κατακτητή με αντάλλαγμα εξουσία πάνω στους συγχωριανούς του και πλούτη, απόγονος του κλέφτη που σκαρφιζόταν κάθε είδους απατεωνιά για να επιβιώσει, απόγονος αυτών που έμαθαν επί αιώνες να υπομένουν αδιαμαρτύρητα το καμτσίκι και τον βούρδουλα, τις προσβολές, την αδικία… Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι μας ανήκουμε σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες. Λίγοι, απειροελάχιστοι είναι απόγονοι του Κολοκοτρώνη, του Ρήγα, της Μπουμπουλίνας. Μετρημένοι στα δάχτυλα. Χάνονται μέσα στους πολλούς, σαν άνθη που τα ζώνουν τα αγριόχορτα και τα μαραζώνουν, τα εκμηδενίζουν.

Ντρέπομαι που είμαι πολίτης της σύγχρονης Ελλάδας, που είμαι μέλος της κοινότητας των Νεοελλήνων, που αναγκάζομαι να προσαρμοστώ στον τρόπο ζωής και σκέψης τους για να μπορέσω να ζήσω, που πολλές φορές συμπεριφέρομαι με τον τρόπο που κατακρίνω.

Διάβασα ένα εξαιρετικό άρθρο στο διαδικτυακό τόπο eforologia με τίτλο : «Το… ψυχογράφημα του Νεοέλληνα» του Στέργιου Μούργκου, PhD Καθ. Οικονομικών, ε.σ. JJC City University of New York. Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε :

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=199549

Κάποιος με ρώτησε τι θα έκανα αν είχα την δυνατότητα να κλέψω ατιμώρητα από το κράτος 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Τι θα έκανα αν μου πρόσφεραν μια καλοπληρωμένη θέση στο δημόσιο. Αν με ρωτούσαν 25 χρόνια πριν θα έλεγα όχι χωρίς δεύτερη σκέψη.Τώρα δεν απάντησα. Ακόμα το σκέφτομαι κι αυτό με κάνει να ντρέπομαι.

Χαρακτηριστικό δείγμα…

Στην μικρή κοινωνία που ζω το 98% των ανθρώπων που γνωρίζω ανήκουν στην ξεπεσμένη και αισχρή κατηγορία του Νεοέλληνα. Απατεώνες κάποιοι, που απομυζούν τον δημόσιο κορβανά με ψεύτικες και παχυλές επιδοτήσεις που δεν δικαιούνται και πλουτίζουν στις πλάτες των απλών φορολογούμενων. Λαμόγια ορισμένοι που πουλάνε ιερά και όσια για να «κονομήσουν». Επίορκοι άλλοι που βάζουν ψεύτικα το χέρι στο ευαγγέλιο και να επιβεβαιώσουν ψεύτικες διαθήκες για να στερήσουν από ορφανά παιδιά αυτά που δικαιωματικά τους ανήκουν. Γλείφτες και αυλοκόλακες οι περισσότεροι που λιγώνονται όταν βλέπουν κάποιον με αξίωμα, τον κολακεύουν χαμηλόφωνα για να κερδίσουν την εύνοιά του (ακόμα κι αν είναι σκουλήκι) και αυτοθαυμάζονται αν τους χαρίσει μια χειραψία. Κουτοπόνηροι πολλοί που κάνουν ότι συμπαθούν αυτούς που τους βρίζουν γιατί θέλουν να επωφεληθούν και να τους εκμεταλλευτούν όταν βρουν την ευκαιρία. Αστείοι πονηρούληδες άλλοι που προσπαθούν να επωφεληθούν από πολιτικές συγκυρίες και να μεγαλώσουν την μίζερη αυλή τους κατά λίγα μέτρα καταπατώντας δημόσιους χώρους. Αδιάφορα δουλικά η πλειοψηφία που κάνει ότι δεν βλέπει την αδικία, το παράλογο, το άδικο και πατάει like σε ό, τι μπούρδα την συμφέρει και εθελοτυφλεί στο δίκαιο και σωστό. Ζηλιάρηδες και μοχθηροί, εχθρεύονται την πρόοδο, την εξέλιξη, την μόρφωση και επιβραβεύουν την ασχήμια μορφής και ψυχής. Τάσσονται με αυτούς που ταυτίζονται και αποκηρύσσουν όποιον είναι καλλίτερος από αυτούς από καθαρή και γνήσια κακία.

Η αγαπημένη μου γιατρίνα που βλέπει τον κόσμο μέσα από το φίλτρο της δικής της καλλιέργειας και καλοσύνης, θεωρεί ότι είναι απλοί άνθρωποι του λαού. Θα διαφωνήσω μαζί της γιατί τα δικά μου φίλτρα χάθηκαν από την επαφή μαζί τους και μπορώ να τους δω όπως ακριβώς είναι. Νεοέλληνες!

https://amazonios.net/%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF/

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s