Επιτακτική η ανάγκη για κυλικείο στο σχολείο της Πύλης

Να προκηρυχθεί άμεσα δημόσιος διαγωνισμός και να λειτουργήσει το κυλικείο της Πύλης

Να τρώνε κολατσιό οι μαθητές κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων και να μην παραπονιούνται ότι πεινάνε

Να αποκτήσει εισόδημα μια οικογένεια του τόπου μας που το χρειάζεται

Επιτακτική και κοινωνική είναι πλέον η ανάγκη να λειτουργήσει εκ νέου το κυλικείο του σχολείου της Πύλης για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών μεταξύ των μαθημάτων τους. Το κυλικείο παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια και κανένας δεν κινεί τις διαδικασίες για την εκ νέου λειτουργία του. Οι μαθητές αναγκάζονται να αναζητούν τροφή σε παρακείμενα καταστήματα, να φεύγουν από το σχολείο και να κυκλοφορούν τις ώρες των διαλειμμάτων στους δρόμους, να πηδούν τα κάγκελα, να γίνονται θέμα συζήτησης μέχρι και στα Περιφερειακά Συμβούλια (το έθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Βασιλική Κοροπούλη – Κατσιμίχα με δικό της πλούσιο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό) και γενικά να δίνουν μια απαράδεκτη εικόνα του σχολείου. Οι εκάστοτε υπεύθυνοι του σχολείου προσπαθούν φιλότιμα να βρουν λύσεις ανάγκης για να μην πεινάνε οι μαθητές π.χ. ανοίγοντας πορτάκια στην σχολική περίφραξη και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε παρακείμενα καταστήματα. Αυτές οι λύσεις όμως δεν είναι αποδεκτές γιατί τα πορτάκια είναι παράνομα, ξεχνιούνται ανοιχτά επιτρέποντας πρόσβαση στο σχολείο οποιουδήποτε όταν αυτό δεν λειτουργεί και προκαλούν έντονες διαμαρτυρίες από τους γονείς και τους δημότες των Δερβενοχωρίων. Η εφημερίδα απλά κατέγραψε αυτές τις διαμαρτυρίες, οι οποίες υπό μορφή καταγγελιών των αναγνωστών της την κατακλύζουν καθημερινά.

Η εφημερίδα δεν έκανε καμία καταγγελία για να κλείσει το πορτάκι! Η εφημερίδα πολύ απλά κατέγραψε τις καταγγελίες γονιών, δημοτών και αναγνωστών της και έκανε έρευνα για το θέμα. Η εφημερίδα ανέδειξε ένα φλέγον θέμα και δημοσίευσε ένα άρθρο ως όφειλε για να βοηθήσει τους μαθητές να έχουν σωστή διατροφή τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο και να μην πεινάνε. Δεν ευθύνεται η εφημερίδα που έκλεισε το πορτάκι. Το πορτάκι έκλεισε γιατί είναι παράνομο και η ύπαρξή του δεν έχει λογική. Δεν ευθύνεται η εφημερίδα που δεν προκηρύσσεται διαγωνισμός για να λειτουργήσει το σχολικό κυλικείο. Ευθύνονται οι υπεύθυνοι του σχολείου, οι Σύλλογοι Γονέων, η Σχολική Επιτροπή και οι δημοτικοί άρχοντες, οι οποίοι κατά περίεργο τρόπο «ποιούν την νήσσαν» και σφυρίζουν αδιάφορα. Από αυτούς να ζητήσετε ευθύνες και να απαιτήσετε να σας απαντήσουν. Ρωτήστε τους. Γράψτε μια επιστολή και θα την δημοσιεύσω! Επίσημα. Η εφημερίδα γράφει αυτά που συμβαίνουν. Δεν παίρνει αποφάσεις για πορτάκια και κυλικεία. Καταγράφει τα «κακώς κείμενα», αναδεικνύει τα προβλήματα, αποκαλύπτει παρανομίες, καυτηριάζει περίεργες συμπεριφορές και την ύποπτη σιωπή των likeτζήδων. Η τοπική εφημερίδα προσπαθεί να βοηθήσει και είναι με το μέρος των μαθητών 100%! Ζητήστε ευθύνες για την πείνα των μαθητών από αυτούς που δεν αφήνουν να λειτουργήσει το κυλικείο. Όχι από την εφημερίδα!

Χθες μου έστειλαν με mail την προσωπική ανάρτηση ενός ατόμου σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο. Δεν θα σχολιάσω την ασυναρτησία, την ασυνταξία, την άγνοια και το δυσλεκτικό κείμενο που δυσκολεύτηκα να διαβάσω και να κατανοήσω και δεν θα αναφερθώ καν στην έπαρση και την ασχετοσύνη επί παντός επιστητού που διακατείχε τον συντάκτη του. Θα σχολιάσω όμως το like που είδα στο κείμενο αυτό από ένα άτομο που το εκτιμούσα και το θεωρούσα σκεπτόμενο άτομο της μικρής μας κοινότητας. Το άτομο αυτό παίζει έναν μικρό και ασήμαντο «ρόλο» στην σχολική ζωή, αλλά το like του έχει βαρύτητα για την γράφουσα. Πατάμε like σε ένα κείμενο ή μια ανάρτηση που μας εκφράζει και την υιοθετούμε. Θα ήθελα λοιπόν να μου απαντήσει: Έκανε η εκδότρια της εφημερίδας οποιαδήποτε καταγγελία σε οποιαδήποτε υπηρεσία για να κλείσει το πορτάκι που ανοίχτηκε αυθαίρετα στην νότια πλευρά της περίφραξης του σχολείου της Πύλης; Φταίει η εφημερίδα που οι μαθητές του σχολείου της Πύλης κάθονται υποτίθεται νηστικοί στα διαλείμματα μεταξύ των μαθημάτων τους; Δηλαδή οι επιλογές των μαθητών είναι ή αυτό το πορτάκι ή η απόλυτη πείνα; Θα μας τρελάνετε; Δεν μπορούν να βγουν από την κεντρική είσοδο του σχολείου και να πάνε να αγοράσουν ό, τι θέλουν και από όπου θέλουν για να κολατσίσουν; Ακόμα και τα… τρόφιμα της ημέρας

μπορούν να πάνε να ψωνίσουν απρόσκοπτα και χωρίς παρατήρηση από κανέναν! Φταίει η εφημερίδα που δεν γίνεται διαγωνισμός για να λειτουργήσει το κυλικείο του σχολείου; Η εφημερίδα δεν θα δημοσιεύσει ακόμα ανεξακρίβωτα σχόλια που εμπλέκουν το άτομο αυτό με την «κλίκα» που δεν επιτρέπει την λειτουργία του κυλικείου στο σχολείο της Πύλης και μιλούν για περίεργες συμφωνίες και συναλλαγές με τους άμεσα επωφελούμενους… Θα το κάνει όμως ονομαστικά μόλις γίνει επώνυμη καταγγελία! Δεν υπάρχει πάτος στην βλακεία, την κουτοπονηριά και την στρεβλή σκέψη των ανθρώπων που μας περιστοιχίζουν τελικά.

Η διατροφή των μαθητών, τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο, είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό και έχει άμεση σχέση με την την ενέργεια και την απόδοσή τους στα μαθήματα. Η ποιότητα αυτής της διατροφής έχει οριστεί από ειδική διάταξη του Υπουργείου Υγείας και περιλαμβάνει τις τροφές οι οποίες πρέπει να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία. Όχι στα παρακείμενα των σχολείων μαγαζάκια.

Επιπλέον, η ανάθεση του κυλικείου σε μια οικογένεια του τόπου μας θα την βοηθούσε να αποκτήσει ένα εισόδημα -κύριο ή συμπληρωματικό- που στην εποχή μας μπορεί να το έχει ανάγκη. Ας το επισπεύσουν οι ιθύνοντες! Το να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και να μην χορταίνουν με τίποτα δεν είναι ηθικά αποδεκτό…

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s