Ακάθεκτη η «Θάλεια» συνεχίζει στο Ρόκανι παρά τους κινδύνους κατολίσθησης στην Καταβόθρα!

Δεν πτοήθηκαν στο ελάχιστο από τον εμπρησμό τριών μηχανημάτων του «Κάδμου» τα ξημερώματα της Δευτέρας οι Ισπανοί ανάδοχοι και κανονικά συνεχίστηκαν οι εργασίες για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή Ρόκανι Σκούρτων χθες Τρίτη, 12 Απριλίου, από την ισπανικών συμφερόντων εταιρία «Θάλεια» που τις εγκαθιστά και την τεχνική εταιρία «Κάδμος» που έχει αναλάβει την διάνοιξη των δρόμων και την τοποθέτησή τους.

Η εταιρία «Θάλεια» δεν πτοήθηκε ούτε από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ούτε από τα ασφαλιστικά μέτρα που ισχυρίζονται οι δημοτικοί άρχοντες ότι κατέθεσαν, ούτε από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας ότι η περιοχή κινδυνεύει επειδή σκάβουν πάνω από ένα μοναδικό σπήλαιο χωρίς γεωλογική μελέτη. Φυσικά, η εταιρία δεν ενδιαφέρεται για τον τόπο. Αν βουλιάξουν τα Δερβενοχώρια από μια πιθανή κατολίσθηση της Καταβόθρας, αυτό δεν τους αφορά και δεν τους ενδιαφέρει. Η Ισπανία είναι πολύ μακριά…

Η εφημερίδα έκανε καταγγελία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, στην Εθνική Σπηλαιολογική Εταιρία και στο αρμόδιο για σπήλαια τμήμα του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο κ. Ν. Πέτρου μας ενημέρωσε ότι έκανε και ο ίδιος καταγγελία στην Αρχαιολογία και ακούσαμε ότι χθες Τρίτη κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα από πλευράς Δήμου για να σταματήσουν την εγκατάσταση. Η ενημέρωση που παρέχουν όλοι στην εφημερίδα είναι ελλιπής, διακεκομμένη, ανασφαλής και αναξιόπιστη.

Σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ ανέρχεται η αξία των μηχανημάτων της εταιρία «Κάδμος» που κάηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με δηλώσεις στην εφημερίδα του ιδιοκτήτη της εταιρίας κ. Π. Κοβάνη. Ο εμπρησμός αυτός είναι κακούργημα και πρόκειται για μια απολύτως καταδικαστέα ενέργεια που αμαυρώνει την δημοκρατική και ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων. Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Θήβας.

Τα μηχανήματα της εταιρίας «Κάδμος» είναι φυσικά ασφαλισμένα, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο τον κακουργηματικό χαρακτήρα του εμπρησμού, για τον οποίο βέβαια εγείρονται πολλά ερωτήματα, από την στιγμή που τα μηχανήματα φυλάσσονταν από ιδιωτική εταιρία φύλαξης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και η πρόσβαση στο βουνό φαντάζει δύσκολη μέσα στο σκοτάδι… Ελπίζουμε η υπόθεση να διαλευκανθεί άμεσα και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχει δημιουργήσει αυτή η περίεργη υπόθεση.

Τα γεγονότα όμως εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Ο «Κάδμος» έφερε νέα μηχανήματα και υπό την πίεση της «Θάλειας» χθες, Τρίτη, δούλεψαν πρόθυμα και γρήγορα τη διάνοιξη του δρόμου -με τις ευλογίες του Δασαρχείου- και βγήκαν στο Ρόκανι. Οι κάτοικοι κοιμούνται, οι δημοτικοί άρχοντες αδρανούν, οι Ισπανοί προχωρούν ακάθεκτοι ολοκληρώνοντας την απόλυτη καταστροφή των Δερβενοχωρίων. Ο Β. Ίσσαρης, πρόεδρος των Σκούρτων, πριν από δύο χρόνια περίπου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ να μπουν ανεμογεννήτριες στο Ρόκανι και θα μπει πρώτος μπροστά όταν τεθεί αυτό το ζήτημα. Η εγκατάσταση όμως είναι θέμα ημερών, ο πρόεδρος έλεγε αερολογίες και δυστυχώς αποδείχθηκε πολύ λίγος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s