Τραγική και επικίνδυνη η αδιαφορία για την κατάσταση του δρόμου Δερβενοχώρια – Ελευσίνα

Ίσως μιλάμε για τον πιο επικίνδυνο και κατεστραμμένο δρόμο του νομού Βοιωτίας!

Εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν υποστεί υλικές ζημιές!

Χαλασμένο το οδόστρωμα, ανύπαρκτη η διαγράμμιση!

Αδιαφορία από την Περιφέρεια – σα να μην υπάρχουν τα Δερβενοχώρια στο χάρτη της Στερεάς Ελλάδας…

Ο δρόμος – εργοτάξιο καταστράφηκε από τα φορτηγά και πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα!

Η πιο βαθιά λακκούβα του δρόμου κοσμεί την είσοδο του τσιμεντάδικου. Όποιος έπεσε μέσα βγήκε χωρίς λάστιχα και ζάντες…

Σε άθλια κατάσταση είναι ο δρόμος Δερβενοχώρια – Ελευσίνα και ειδικά το κομμάτι από το χωριό Στεφάνη μέχρι την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ. Η άσφαλτος έχει κυριολεκτικά ξηλωθεί σε όλο το μήκος του δρόμου, μετατρέποντάς τον σε «παγίδα» για όσους τον χρησιμοποιούν.

Η απόλυτη καταστροφή. Πληρώνουμε φόρους και τέλη κυκλοφορίας γι’ αυτό;;;;

Ο δρόμος αυτός είναι ένας, ούτως ή άλλως, «δύσκολος» δρόμος, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Αυτή τη στιγμή έχει γεμίσει επικίνδυνες λακκούβες, το οδόστρωμα έχει ξηλωθεί, ανά 10 μέτρα υπάρχουν κενά και δεν έχει διαγράμμιση. Οι εκατοντάδες καταγγελίες που έχουν γίνει στην εφημερίδα μας επιβάλλουν να θίξουμε το θέμα και να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου στους ιθύνοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στο Δ.Σ. του Δήμου Τανάγρας.

Προκαλούμε τον Περιφερειάρχη, κ. Σπανό, τους αντιπεριφερειάρχες, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας να κάνουν τη διαδρομή από τη Στεφάνη μέχρι την είσοδο του «Τιτάνα» και να μας πουν τι αποκόμισαν από αυτήν την… εμπειρία!

Χωρίς σχόλιο….

Είναι τραγικό να πρέπει καθημερινά τόσοι άνθρωποι να περνούν αυτό το δρόμο και να κινδυνεύουν οι ζωές και οι περιουσίες τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι φορολογούμενοι πολίτες και πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Αν τα καθυστερήσουν μία μέρα, τα τέλη διπλασιάζονται!!! Δεν γίνεται όμως να πληρώνουν για δρόμους που αποτελούν ντροπή για κάθε πολιτισμένο τόπο.

Την άθλια κατάσταση του δρόμου κάνουν χειρότερη τα δεκάδες φορτηγά του εργολάβου που κουβαλάει το πολύτιμο χώμα των σπλάχνων των Δερβενοχωρίων για λογαριασμό της αδηφάγας τσιμεντοβιομηχανίας που απομυζεί και καταστρέφει τον τόπο μας. Ένας περιφερειακός δρόμος που έχει μετατραπεί αυθαίρετα σε εργοτάξιο…παράνομο και καταχρηστικό, αλλά κάνουμε όλοι τα στραβά μάτια για ένα μεροκάματο που παίρνουν ορισμένοι ντόπιοι… Η εταιρία γνωρίζει ότι ο δρόμος καταστράφηκε από τα υπέρβαρα φορτηγά που τον διασχίζουν αδιάκοπα και καθημερινά για λογαριασμό της, αλλά «ποιεί τη νήσσαν» και την πιο βαθιά και επικίνδυνη λακκούβα όλου του δρόμου την έχει ακριβώς μπροστά στην είσοδο του εργοστασίου της!!! Ας όψεται ο «νταβατζής του κάμπου»…ένας γλοιώδης τυπάκος που πουλάει εκδούλευση με σκυμμένη μέση στα αφεντικά για να γλείψει τα κοκαλάκια που του πετάνε και τα ενημερώνει ότι η Περιφέρεια έχει τα Δερβενοχώρια ξεχασμένα, ο Δήμος απομονωμένα και οι κάτοικοι είναι ένα τσούρμο αγράμματοι και αδιάφοροι πολίτες που δεν έχουν ιδέα, λόγο και άποψη για ΤΙΠΟΤΑ. Το πρόσταγμα είναι : «σκάψτε μέχρι να φτάσετε στο κέντρο της Γης, εξαπλωθείτε όσο υπάρχουν λιγούρια που σας πουλάνε, καταστρέψτε για να τους αναγκάσετε όλους να φύγουν αφού η περιουσία τους και τα σπίτια τους δεν θα έχουν καμιά αξία δίπλα στις απύθμενες γούβες, μην τηρείτε καμιά περιβαλλοντική μελέτη -γιατί να ξοδευτείτε αφού όλα θα τα σκάψετε;- μην προσλαμβάνετε κανέναν για να αναγκαστούν να πάνε σε νοικιαζόμενες τρύπες μακριά από τον τόπο τους και να τον ξεχάσουν, ξεχάστε τους εναπομείναντες ντόπιους -είναι τόσο άσχετοι και αδιάφοροι και χαμηλού πνευματικού επιπέδου και αδαείς που δεν θα διαμαρτυρηθούν ακόμα κι αν σκάψετε την αυλή τους!»

Η εφημερίδα καταγράφει όλα τα περιστατικά ατυχημάτων και υλικών ζημιών και θα απαιτήσει μέσω δικηγόρου την αποζημίωση όλων των παθόντων – όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι η ζημιά που υπέστησαν. Μπορείτε να στέλνετε την καταγγελία σας με μήνυμα στη σελίδα της εφημερίδας στο Facebook.

Ο δρόμος πρέπει να επισκευαστεί και να διαγραμμιστεί άμεσα γιατί όταν βρέχει και χιονίζει και έχει ομίχλη είναι επικίνδυνος. Ο Δήμος να πιέσει την Περιφέρεια να ξεκινήσει αυτό το έργο χωρίς αναβολή.

Τα Ρουβοχώματα έχουν απλωθεί σε όλο το δρόμο. Λίγο φρένο αρκεί για να βρεθεί ο ανυποψίαστος οδηγός στο γκρεμό. Όταν βρέχει…όταν έχει ομίχλη, χωρίς διαγράμμιση…ο δρόμος είναι κόλαση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s