Οι Έλληνες κονκισταδόροι και η επιδρομή στα Δερβενοχώρια

Καθρεφτάκια για ιθαγενείς! - Ποδόσφαιρο - gavros.gr

Οι κονκισταδόροι (οι Ισπανοί κατακτητές του 16ου αιώνα στην Κεντρική και Νότια Αμερική) μοίραζαν καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς, για να τους αρπάξουν την Γη των Προγόνων τους. Στον 21ο αιώνα, οι σύγχρονοι κονκισταδόροι – μεγαλοεργολάβοι της «Πράσινης Απάτης» και της «Μαύρης Ανάπτυξης» και τα «τρωκτικά του τσιμέντου», σε αγαστή συνεργασία με τα αρπακτικά που διοικούν κάνουν το ίδιο στους αδαείς και βαθιά νυχτωμένους κατοίκους των Δερβενοχωρίων για να τους αρπάξουν τη γη τους και να τη μετατρέψουν σε χρυσό, προσφέροντας ψίχουλα, που τα πετάνε με μεγάλη φειδώ και το παρουσιάζουν σα να τους χάρισαν το μεγαλύτερο αντάλλαγμα. Οι Δερβενοχωρίτες, ως άλλοι ιθαγενείς, δέχονται τα καθρεφτάκια και τις χρωματιστές χάντρες σαν πολύτιμα δώρα και παραδίδουν αμαχητί τη γη τους προς εκμετάλλευση σε μεγαλοκαρχαρίες που στην πραγματικότητα τους υποτιμούν και τους βλέπουν σαν σκουπίδια και τρίβουν τα χέρια τους για τη μεγάλη τύχη να είναι οι ντόπιοι αμόρφωτα, αδιάφορα και ανίδεα ανθρωπάκια που υποκύπτουν στην πονηριά των Εφιάλτηδων που προηγήθηκαν και τους προετοίμασαν για τη «σφαγή» που θα ακολουθούσε.

Είναι πολύ θλιβερό αυτό που γίνεται στον τόπο μας κι ακόμα πιο θλιβερό είναι το γεγονός ότι ανάμεσά μας υπάρχουν προδότες. Με ενοχλεί η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός, η αδράνεια, η πονηριά ορισμένων που τα έχουν βρει με τους «κατακτητές» για να κερδίσουν ψίχουλα πουλώντας την ηθική και τον τόπο τους. Λυπάμαι που επένδυσα χρήματα και αγάπη σε έναν τόπο γεμάτο διεφθαρμένους που παριστάνουν τα λαμόγια, αλλά το μόνο που θα κερδίσουν τελικά είναι περιφρόνηση. Το όνομά τους θα γίνει συνώνυμο του Εφιάλτη και του Πήλιο Γούση.

Ο τόπος μας σε λίγα χρόνια θα καταστεί ακατοίκητος, αβίωτος…

Από σήμερα η εφημερίδα μου ξεκινάει μάχη. Ενάντια στους αλαζόνες κατακτητές κι ενάντια στους γλοιώδεις προδότες του τόπου. Όποιος δε φοβάται και αγαπάει τον τόπο ας σταθεί στο πλάι μας. Όποιος δεν έχει μικροσυμφέροντα να εξυπηρετήσει ας αγωνιστεί μαζί μας. Θα επιστρατεύσουμε δικηγόρους, ΜΜΕ, νόμους και προσωπικό αγώνα για να σωθεί ο τόπος. Αν χρειαστεί θα τα βάλουμε με όλους και θα συγκρουστούμε με όλα τα συμφέροντα, μεγάλα ή μικρά! Θα υποδείξουμε όλα τα καθάρματα – κονκισταδόρους που προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν με καθρεφτάκια και χρωματιστές χαντρούλες κι αυτούς που τους προωθούν και τους προστατεύουν.

Ιθαγενείς & Καθρεφτάκια στον 21ο αιώνα: Ιστορίες από το Μεξικό μέχρι την  Ήπειρο - Βαβυλωνία | Πολιτικό Περιοδικό

Καμία έκπτωση όμως δεν χωράει στην προστασία της παρθένας φύσης του οροπεδίου μας, της άγριας ζωής αλλά και της ανθρώπινης πολιτισμικής κληρονομιάς! Στα μνημεία της φύσης όπως και στα μνημεία της ανθρώπινης ιστορίας δεν έχουν θέση οι μπουλντόζες των σύγχρονων κονκισταδόρων! Αν οι σημερινοί κυβερνώντες μας έχουν χάσει πλέον κάθε αιδώ και θεωρούν ότι επειδή αυτοί είναι υποτακτικοί των συμφερόντων και δουλοπάροικοι των μεγαλοεργολάβων, είμαστε  όλοι μας σαν κι αυτούς, είναι βαθιά νυχτωμένοι! Ας κρατήσουν τις “χάντρες” τους για να τις αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους. Κι ας κρατήσουν τα “καθρεφτάκια” τους να αυτοθαυμάζονται για την προσφορά τους στον Τόπο μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s