Πρωτοχρονιά με καθολικό lock down στα Δερβενοχώρια;

Κορονοϊός - ασθενοφόρο 18.12.2020

Πλήθος κρουσμάτων κορονοϊού στα Σκούρτα

Κινδυνεύει ολόκληρη η περιοχή των Δερβενοχωρίων από μερικούς ανεγκέφαλους

Πολλοί νέοι – φορείς με υψηλό ιικό φορτίο που κυκλοφορούν ελεύθερα

«Θα χτυπήσουν καμπάνες πένθιμα στα Σκούρτα» προέβλεψε υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην εφημερίδα μας

Πλήθος κρουσμάτων κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στα Σκούρτα Δερβενοχωρίων τις τελευταίες ώρες και η περιοχή προβλέπεται ότι πολύ σύντομα θα τεθεί από τον ΕΟΔΥ σε καθολικό lock down. Τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως μεταξύ νέων ανθρώπων, οι οποίοι αν και συνήθως ασυμπτωματικοί, έχουν υψηλό ιικό φορτίο και αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του θανατηφόρου ιού.

Για άλλη μια φορά, ορισμένοι άνθρωποι απέδειξαν ότι, εκτός από αγράμματοι, ακαλλιέργητοι, εντελώς αμόρφωτοι και κουτοπόνηροι, είναι και παντελώς ασυνείδητοι και κουτοί. Απαξιώνουν τις οδηγίες γιατρών και επιστημόνων με δικές τους ιατρικές θεωρίες ότι πρόκειται για έναν απλό ιό όπως της γρίπης ή ότι είμαστε θύματα της … παγκοσμιοποίησης (ανάθεμα κι αν ξέρουν τι σημαίνει) και θεωρούν ότι μπορούν αυθαίρετα να καταργούν κάθε οδηγία για καραντίνα και προστασία του εαυτού τους, των οικείων τους και των συμπολιτών τους. Είναι μια περίπτωση που η ανοησία μπορεί να αποβεί θανατηφόρα!

Όσο διαρκεί η δεύτερη καραντίνα είδαμε κατάστημα να λειτουργεί κανονικά κάνοντας λιανεμπόριο παράνομα και ενώ υπήρχε γνώση ότι μέλη της οικογένειας του συγκεκριμένου εμπόρου -η θέση του οποίου δεν επιτρέπει τέτοια εγκληματική ανευθυνότητα- νοσούν με κορονοϊό. Τα άτομα αυτά κυκλοφορούσαν ελεύθερα και σε άλλους χώρους ή καταστήματα και έρχονταν σε επαφή με ανυποψίαστους πολίτες. Πληροφορηθήκαμε για ανθρώπους που έχουν χρέος να προστατεύουν τη δημόσια υγεία να διοργανώνουν γλέντια με 50 άτομα. Ακούσαμε για νεαρούς που έκαναν πάρτι με πολύ κόσμο. Ενημερωθήκαμε για καφενείο (εκτός Σκούρτων), στο οποίο η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο και οδήγησε τον ιδιοκτήτη στο αυτόφωρο επειδή είχε 3 θαμώνες. Μάθαμε για κυρία που δηλώνει καθηγήτρια να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ενώ γνώριζε ότι νοσεί με κορονοϊό. Είδαμε συγκεντρωμένα 300 άτομα σε αυτοσχέδια πίστα αγώνων για μοτοσυκλέτες σε πλαγιά της Πύλης… Το αποτέλεσμα; Πλήθος κρούσματα κορονοϊού στα Σκούρτα (κυρίως μεταξύ νέων), μια ανάσα πριν έρθει το σωτήριο εμβόλιο στη χώρα μας.

Η αστυνομία διεξάγει αξιέπαινο αγώνα να επιβάλλει την τάξη, κάνει συνεχείς ελέγχους, επιβεβαιώνει πρόστιμα, οδηγεί στο αυτόφωρο παραβάτες και αγωνίζεται να προστατεύσει τους αθώους πολίτες από τους ανεγκέφαλους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Ο Δήμος Τανάγρας είναι όπως πάντα ανύπαρκτος για τα Δερβενοχώρια. Δήμαρχος και Δ.Σ συμπεριφέρονται σα να είναι τα χωριά των Δερβενοχωρίων ενοχλητικό τσιμπούρι στο γιακά τους και τα έχουν παρατήσει στην τύχη τους. Γι’ αυτό κάποιοι «πονηροί» νομιμοποιούνται να ενεργούν σα να είναι η περιοχή τσιφλίκι τους και την πουλάνε, την αγοράζουν, την εκμεταλλεύονται, την κακοποιούν και την χρησιμοποιούν «κατά το δοκούν». Τι κι αν πεθάνουμε όλοι; Ποιος θα νοιαστεί; Η γη θα συνεχίσει να σκάβεται και οι ανεμογεννήτριες να γυρίζουν γεμίζοντας με πλούτο τα ταμεία του ξένου, αφιλόξενου και εχθρικού Δήμου Τανάγρας. Όσοι λιγότεροι μείνουν στα ορεινά Δερβενοχώρια για να διεκδικούν το δίκαιο, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς! Κι ας φαίνεται στα ψεύτικα αισχρά έγγραφά τους ότι μας έχουν κάνει επίγειο Παράδεισο. Αλλά αυτό θα σας το αναλύσω σε επόμενο άρθρο κι αν το καταλάβετε, τότε ίσως υπάρχει ελπίδα. Αν όχι, είστε αξιολύπητοι.

Ελπίζουμε να μην επαληθευτεί η πρόβλεψη αξιωματούχου του συστήματος υγείας ότι : «…αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα κι αν ο κόσμος δεν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης θα χτυπήσει πολλές φορές πένθιμα η καμπάνα στα χωριά σας…«

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΟΔΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 17:41

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135114, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5316 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39906 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

473 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 153 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 852 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 46 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4553 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1843 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο χάρτης των νέων κρουσμάτων

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων, διαμορφώνεται ως εξής:

9 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

3 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

10 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

14 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

6 κρούσματα στην ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών

53 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

3 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

11 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

9 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στο Άγιο Ορος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s