«Αναγκαία η άμεση αποκατάσταση οδικού δικτύου Σχηματάρι – Δερβενοχώρια – Ελευσίνα»

Γιώργος Μουλκιώτης: «Αναγκαία η άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή ΚΟΚΚΙΝΙ Δερβενοχωρίων της Ε.Ο. Οινόη Σχηματαρίου – Δερβενοχώρια – Ελευσίνα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

Το μείζονος σπουδαιότητας  θέμα για την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή ΚΟΚΚΙΝΙ της ΕΟ Οινόη Σχηματαρίου – Δερβενοχώρια – Ελευσίνα,  αναδεικνύει με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης.

Με ερώτηση απευθυνόμενη στους υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής επισημαίνει ότι η Ε.Ο. Οινόης Σχηματαρίου – Δερβενοχωρίων – Ελευσίνα αποτελεί ένα βασικό οδικό δίκτυο με ιδιαίτερα συχνή κυκλοφορία που ενώνει τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας, δηλαδή την πολυάριθμη – πλην άτυπη – βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων με την βιομηχανική ζώνη Θριάσιου πεδίου και συνδέει την ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης με την Αθηνών – Κορίνθου.

Επιπλέον τονίζει ότι η οδός αυτή, διέρχεται και από την περιοχή ΚΟΚΚΙΝΙ Δερβενοχωρίων, όπου από την Γέφυρα Σαραταποτάμου και προς το χωριό Στεφάνι, έχουν παρουσιαστεί έντονα γεωλογικά φαινόμενα και ενδεικτικά ρωγμώσεις της οδού, διαβρώσεις του υφιστάμενου πρανούς του βουνού και έρπουσα ολίσθηση, με προοδευτικούς ρυθμούς, σε μήκος κατά πρόχειρους υπολογισμούς 4 χιλιομέτρων, που επηρεάζουν την ασφάλεια της κίνησης των οχημάτων, ενώ επισημαίνει ότι διέρχεται σε απόσταση λίγων μέτρων και το κανάλι του ΜΟΡΝΟΥ – υδροδότησης της Αττικής.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους ερωτώμενους υπουργούς την άμεση αντιμετώπιση της σοβαρής γεωλογικής κατάστασης στην περιοχή ΚΟΚΚΙΝΙ της ΕΟ Οινόη Σχηματαρίου – Δερβενοχώρια – Ελευσίνα, αλλά και να ενημερώσουν για τον προγραμματισμό  και τις  ενέργειές τους για την αντιμετώπιση του εν εξελίξει γεωλογικού φαινομένου, όπως επίσης να ενημερώσουν  και για τα άμεσα έργα που σκοπεύουν  να εκτελέσουν, ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και την επιδείνωση των συνθηκών κυκλοφορίας.  ​

Από το πολιτικό γραφείο

Γεώργιος Β. Μουλκιώτης

Βουλευτής Βοιωτίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s