«Φρέσκος αέρας» πνέει στα Σκούρτα

Ξήλωσαν το παλιό λυόμενο ιατρείο δίπλα στο Πνευματικό που ήταν εστία μόλυνσης και καθάρισε ο τόπος

Το Πνευματικό Κέντρο επισκευάζεται και ευπρεπίζεται

Τα αλώνια περιφράζονται και οριοθετούνται – τίτλοι τέλους για τους καταπατητές

Έργα ουσίας έχει βάλει ως στόχο ο Πρόεδρος των Σκούρτων, κ. Βασίλης Ίσσαρης κι απ’ ότι φαίνεται άρχισε να τα υλοποιεί με αποφασιστικότητα και χωρίς καθυστέρηση. Σύμμαχος σ’ αυτή την προσπάθεια και ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ν. Πέτρου, ο οποίος ακούραστα αγωνίζεται για τη βελτίωση και τον εξωραϊσμό του τόπου μας και καθημερινά δικαιώνει την επιλογή των συμπολιτών μας που τον υπερψήφισαν.

Το παλιό λυόμενο ιατρείο που βρισκόταν δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο των Σκούρτων και αποτελούσε εστία μόλυνσης γεμάτο αρουραίους και ποντίκια, «ξηλώθηκε» και ο τόπος καθάρισε. Η απομάκρυνσή του από το χώρο αυτό, δίπλα στον οποίο παίζουν παιδιά ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων των Σκούρτων και της εφημερίδας μας, η οποία επί χρόνια «γκρινιάζει» για τον καθαρισμό του χώρου.

Το Πνευματικό Κέντρο, στολίδι στην είσοδο του χωριού και έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκούρτων και του τ. Προέδρου, κ. Ε. Μίχα, επιτέλους ευπρεπίζεται, συντηρείται και ανακαινίζεται.

Σκουπίδια στο γηπεδάκι!!!!

Το γηπεδάκι δίπλα στην παιδική χαρά, παρόλο που από πολλούς κρίθηκε περιττό αφού το γήπεδο του χωριού είναι ακριβώς δίπλα και η κατασκευή του περιόρισε το χώρο της παιδικής χαράς, γεμίζει καθημερινά από παιδιά και εφήβους. Το πρόβλημα είναι ότι μερικά από τα παιδιά που το χρησιμοποιούν διαθέτουν ελλειπή παιδεία και πετάνε σ’ αυτό μπουκάλια με νερό, συσκευασίες από τρόφιμα και κάθε λογής σκουπίδια σα να μην πρόκειται να το ξαναχρησιμοποιήσουν, ενώ ο τόπος βρίθει από καλαθάκια σκουπιδιών. Καλό θα ήταν να γίνει παρατήρηση σ’ αυτά τα παιδιά που θέλουν να μετατρέψουν σε σκουπιδότοπο ό, τι ωραίο φτιάχνεται για τον τόπο και γι’ αυτά…

Επίσης, έχουν γίνει πολλές καταγγελίες στην εφημερίδα μας για ζημιές στα παιχνίδια της παιδικής χαράς από παιδιά αλλοδαπών και Ρομά. Να έχουν το νου τους οι «φύλακες» γιατί όλα αυτά είναι φτιαγμένα με χρήματα που ανήκουν στους δημότες και κανένας δε δικαιούται να προκαλεί φθορές…

Πού είναι η ομάδα καθαριότητας;

Ο δρόμος που περνάει μπροστά από την παιδική χαρά, το γηπεδάκι και το Πνευματικό Κέντρο είναι γεμάτος χορτάρια και σκουπίδια. Το ίδιο ισχύει και για το πεζοδρόμιο. Η δυνατή ομάδα καθαριότητας που διαθέτει ο Δήμος μας πρέπει να διατηρεί αυτά τα σημεία στην είσοδο του χωριού πάντα πεντακάθαρα και όχι σ’ αυτή την κατάσταση!

Επίσης, όπως σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου, θα πρέπει και σ’ αυτή των Σκούρτων να μπει προστατευτικό κάγκελο και πλεξιγκλάς για να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια, δεδομένου ότι ακριβώς δίπλα περνάει δρόμος ευρείας κυκλοφορίας.

Τέλος, ξεκίνησε η οριοθέτηση και η περίφραξη των αλωνιών των Σκούρτων, τα οποία είναι παλαιόθεν δωρεά των κατοίκων στην Κοινότητα και επί δεκαετίες πολλά αρπακτικά προσπαθούν να οικειοποιηθούν και να καταπατήσουν. Κάποιοι μάλιστα, επωφελούμενοι από το χάος που επικρατούσε επί σειρά ετών, κατάφεραν και πούλησαν (!) ως ιδιόκτητα οικόπεδα κομμάτια που ανήκουν στ’ αλώνια. Αυτοί οι «πονηροί» πρέπει να επανορθώσουν και η αδικίες να αποκατασταθούν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s