Αν ψάχνετε την Πύλη από ταμπέλες…ατυχήσατε!

Για τις ταμπέλες στον κεντρικό δρόμο που δείχνουν την κατεύθυνση και τα ονόματα όλων των χωριών των Δερβενοχωρίων, η Πύλη είναι σα να μην υπάρχει! Στους κεντρικούς δρόμους επισημαίνονται όλα τα χωριά εκτός από την Πύλη και ο ανυποψίαστος επισκέπτης χρειάζεται να φτάσει στην είσοδο του χωριού για να δει μια ταμπέλα που την αναφέρει!

Στις ταμπέλες στη Στεφάνη η Πύλη απλά δεν υπάρχει!!!

Στον κεντρικό δρόμο που ενώνει την Αττική με τα Δερβενοχώρια δεν υπάρχει ΟΥΤΕ μία πινακίδα που να δείχνει προς τα που βρίσκεται η Πύλη, η οποία κάποτε ήταν και η έδρα του Δήμου Δερβενοχωρίων!!! Ούτε στο πρώτο χωριό, τη Στεφάνη, όπου υπάρχουν ταμπέλες για όλα τα χωριά, ούτε στην διασταύρωση του τρόμου, πουθενά η Πύλη! Εάν ο ξένος από μόνος του κάνει αριστερά και σταθεί τυχερός την βρήκε! Στη στροφή των Σκούρτων εάν είναι παρατηρητικός θα δει μια -πυροβολημένη με μονόβολο – πινακίδα που αναφέρεται στην Πύλη και την παραπλανητική απόσταση που αναγράφεται (5χλμ. που μετά βίας είναι 4χλμ.)! Εάν τη δει κανείς από μακριά και συνεχίσει ευθεία φτάνει τελικά στο χωριό που, ως εκ θαύματος, όχι μία αλλά δύο πινακίδες λένε ότι αυτή είναι η Πύλη – πλέον βγάζει μάτια το χωριό! Αυτά και συγνώμη για την αναστάτωση που μπορεί να προκάλεσα στην ηρεμία που περνάμε και κάτι ακόμη ότι και η Αντιπολίτευση του Δήμου δεν εξαιρείται από τις ευθύνες της να επισημαίνει τα κακώς κείμενα!

Kείμενο και φωτογραφίες από τη δημοσίευση του Κώστα Γεώργα, 10.7.20 στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

Στην είσοδο της Πύλης, όχι μία, αλλά δύο ταμπέλες (η μια λίγο μετά την άλλη) μας λένε πώς ονομάζεται το χωριό που ανακαλύψαμε τυχαία…

Ο Πρόεδρος της Πύλης και ο αντιδήμαρχος θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να μπουν ταμπέλες που να δείχνουν το χωριό της Πύλης και να μην το αφήσουν «αόρατο» για τους επισκέπτες… Β.Δ.

Μόνο στην Ελλάδα τέτοια πινακίδα…
Στον κόμβο του θανάτου, του τρόμου και της ντροπής δεν υπάρχει ούτε μία ταμπέλα που να δείχνει ότι αν στρίψει κάποιος αριστερά θα βρεθεί σε ένα χωριό που το λένε Πύλη και δεν είναι αόρατο, ούτε ακατοίκητο…
Σιγά μην μας πουν προς τα που πέφτει η Πύλη! Μήπως φταίει που δεν απέκτησε ποτέ δικό της Δήμαρχο και πήγαινε γονυπετής και παρακαλώντας καταστροφικούς αλλοδαπούς υποψηφίους που στο τέλος την πετούσαν στα αζήτητα για αντάλλαγμα; Λέω εγώ τώρα….Β.Δ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s